ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

КСБ подкрепи изграждането на 111-метров пилон “Рожен“ 

„Управителният съвет на Камарата на строителите в България (КСБ) реши да подкрепи инициативата за изграждане на най-големия пилон, на който да бъде развято българското знаме на Рожен.“

Това обявиха в своя сайт днес (31 март) Камарата на строителите в България.

Те допълниха, че строителите винаги са били хората, които не просто изграждат обекти и формират облика на държавата, а и тези които даряват за каузи, събития, архитектурни и художествени паметници на културата, съхраняват и опазват създаденото и градят новостите за бъдещите поколения.

Припомняме, че Пилон Рожен ще е най-високият в Европейския съюз (111 метра) и ще бъде поставен на внушителната надморска височина от 1430 метра. Така националният флаг на България ще се развее на най-високия пилон на най-високото място в цял свят.

От Камарата обявиха, че събирането на дарения от всички строители и физически лица, които желаят да се включат в благотворителната инициатива, ще се реализира чрез Фондация „Български строител“, която е създадена от КСБ.

Също така каузата може да бъде подкрепена чрез изпращане на дарителски SMS с текст DMS ZNAME на номер 17 777 (за абонати на Yettel, VIVACOM и А1). Всеки може да стане част от нея, като дари 1 лев.

Средствата се събират до края на месец юни, а на 13.07.2023 г. се очаква да бъде открит завършеният пилон. Цялата сума, която бъде събрана за каузата, ще бъде предоставена на инициаторите в лицето на Фондация „Наследство в бъдещето“.

Допълнително ще бъдат обявени и преференции, които КСБ и Фондацията ще предоставят на дарителите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст