ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Министър Тодоров: Бомбените заплахи идват от далечни краища на света

Георги Тодоров

Заплахите идват по мейл, но от това няма как да се направи категоричен извод, че става въпрос за кибератаки. Това каза пред Нова Нюз служебният министър на електронното управление Георги Тодоров по повод вълната от бомбени заплахи в училищата в страната през последните дни.

От МВР обявиха, че са взети всички мерки и имам всички уверения, че изборният ден ще премине сигурно. “Ние също вземаме мерки, за да предотвратим евентуални нови атаки”, заяви той.

Атаките идват от различни места, от далечни краища на света, като по-особено е, че минават през Европа, за да стигнат България, уточни Тодоров.

В отговор на въпрос той посочи, че не вярва зад атаките да стоят политически партии. “Изключвам такъв подход”, отбеляза министърът.

Георги Тодоров увери, че в неделя ще гласува заедно със семейството си и е убеден, че това ще стане в сигурна среда.

Министърът на електронното управление призна, че въвеждането на видеонаблюдение на изборите е затруднило ведомството му.

“Времето беше много кратко, само два месеца. Трябваше да осигурим една телевизия с 12 000 канала. Но мисля, че всички действия, които трябваше да бъдат взети от служебното правителство, са направени прозрачно. Мисля, че се справихме със задачата”, каза още министърът.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст