ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Huawei отчете спад на нетната печалба с 68.7% до 5.2 млрд. долара

хуавей хуауей huawei

Нетната печалба на китайската телекомуникационна компания Huawei за миналата година намалява с 68.7 процента и възлиза на 35.6 млрд. юана (5.2 млрд. долара). Това съобщи председателят на борда на директорите на Huawei Суи Джиджиджун на пресконференция, която беше излъчена на уебсайта на компанията. 

Според нуга приходите в края на декември възлизат на 642.3 милиарда юана (94.4 милиарда долара), което е с 0.9 процента повече спрямо цифрата от 2021 година. 

Миналата година китайската компания е похарчила 161.5 милиарда юана (23.7 милиарда долара) за научноизследователска и развойна дейност, увеличавайки сумата на разходите с една четвърт в сравнение с 2021 година. Това е един от най-високите показатели за цялата история на компанията. 

През 2019 г. САЩ наложиха санкции срещу Huawei като част от търговската война с Китай. Включително Вашингтон спря доставките на най-новите чипове и блокира достъпа до американски технологии. 

През първата половина на март в Барселона се проведе технологичното изложение Mobile World Congress (MWC), в рамките на което Huawei представи нови дънни платки за сървъри. Изданието Tom’s Hardware показа снимки, направени от посетители на събитието, на които имената на всички чипове на устройствата на компанията бяха залепени с черна лента.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст