ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Украйна въведе санкции срещу физически и юридически лица, свързани с Русия

Зеленски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски издаде укази (№191/2023 и №192/2023) за въвеждане на санкции на 230 физически лица и на 225 компании, от или свързани с Руската федерация, предаде украинският информационен сайт “Съдебно-юридически бюлетин на Украйна”, цитират от БТА. Санкциите срещу физическите лица ще са със срок от 10 години. Те предвиждат в частност блокиране на активи, прекратяване на търговски операции, анулиране на лицензи и други ограничения. Рестрикциите срещу юридическите лица също се въвеждат за срок от 10 години.

В списъка със санкционираните фигурират заводът “Електромаш”, Конструкторското бюро за навигационни системи “Московското производствено обединение за изчислителни техники и информатика”, Научно-производсвеното предприятие “Криптон” и други компании, свързани, по думите на Киев, с военно-промишления комплекс на Русия.

Санкции са въведени и срещу Съвета на федерацията (горната палата на руския парламент), Федералната служба за сигурност, руското министерство на финансите, Федералната служба за охрана на Руската федерация.

Сред санкционираните физически лица е и Вячеслав Богуслаев, бивш ръководител на украинското предприятие “Мотор сич”, занимаващо се със самолетни и хеликоптерни двигатели. Киев го обвинява в колаборационизъм с Русия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст