ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тествани са над 5400 на устройства за видеонаблюдение и видеозаснемане

Парламентарни избори гласуване урна гласоподаватели

Към 14.00 часа на 1 април са тествани 5400 устройства за видеонаблюдение и видеозаснемане. Тестовете са извършени от председателите на секционните избирателни комисии, според предварително посочените указания. Всички тестове до момента са преминали успешно, като има само няколко единични бройки на подменени мобилни устройства.

От Министерството на електронното управление напомнят, че днес, до края на деня, се очаква да се реализира тест на процеса по видеонаблюдение и видеозаснемане във всяка СИК. В случай, че бъде установен дефект на мобилните устройства, председателят на съответната СИК следва да информира незабавно съответната общинска администрация, която съвместно с представител на „Информационно обслужване” по места, да замени дефектното устройство.

В деня на изборите – 2 април, Министерството на електронното управление ще функционира Контактен център за съдействие по време на видеонаблюдението и видеознаснемането на обработването на бюлетините след края на изборния ден. Центърът ще бъде в готовност да отговаря на въпроси на председателите на СИК, след приключване на изборния ден, до края на обработването на бюлетините в цялата страна.

Видеонаблюдението на процеса на броене на бюлетините и обработването на изборните протоколи след края на изборния ден в неделя – 2 април, ще е достъпно на интернет адрес: https://evideo.bg/.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст