ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Шефът на ЕК може да стане новият генерален секретар на НАТО

урсула фон дер лайен

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен участва в битката за поста нов генерален секретар на НАТО, който се овакантява след приключването на мандата на Йенс Столтенберг през септември. Това съобщава вестник The Sun, позовавайки се на източници.

Според тях някои, някои страни-членки на НАТО са призовали фон дер Лайен да оглави алианса още през октомври. В същото време правомощията й като председател на Европейската комисия приключват едва догодина.

Таблоидът подчертава, че е много е вероятно назначаването на Урсула фон дер Лайен начело на НАТО да срещне съпротива от евроскептиците, преди всичко от Обединеното кралство. Според The ​​Sun, Лондон възнамерява да привлече вниманието на останалите членки на НАТО към ниските резултати на фон дер Лайен начело на германското министерство на отбраната от 2013 до 2019 година.

По-рано други медиите съобщиха, че премиерът на Естония Кая Калас, вицепремиерът и министър на финансите на Канада Кристия Фрийланд и министърът на отбраната на Великобритания Бен Уолъс се смятат за кандидати за поста генерален секретар на НАТО след напускането на Столтенберг.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст