ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

50-годишна жена загина при трудова злополука в ТЕЦ “Брикел”

ТЕЦ Брикел

50-годишна работничка в брикетната фабрика на ТЕЦ “Брикел” край Гълъбово е загинала при трудова злополука на 31 март рано сутринта. Инцидентът станал по време на работа, докато работничката е била нощна смята. Жената се е навела да почисти под поточна лента, транспортираща въглища. Машината е захванала качулката и косата ѝ, а впоследствие поела и цялото тяло. Жената е била премазана.

Назначени са множество експертизи, както и проверки, свързани с условията за безопасност на труда. Разпитани са свидетели на инцидента. Разследва се дали в инцидента е замесен и втори човек, уточняват от Окръжната прокуратура на Стара Загора. 

На местопроизшествието е извършен оглед от следовател и е иззета документация, касаеща инструктажите за безопасност на труда.

“Ще бъде необходимо да се установи има ли допуснати технологични нарушения. Очевидно такива има, щом се е стигнало до инцидента, но дали са само по вина на пострадалата, или на някой пряк ръководител, ще се установява тепърва“, посочи oкръжният прокурор Стара Загора Дичо Атанасов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст