ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Балабанов: ИТН ще опита да направи 49-ия парламент работещ

Парламент Станислав Балабанов ИТН

“Това, което показват почти всички социологически агенции е, че „Има такъв народ” ще бъде част от 49-ия парламент, което е голяма отговорност. Ще се опитаме да гарантираме, че 49-ото Народно събрание този път ще бъде работещо.” Това заяви пред репортери Станислав Балабанов от “Има такъв народ”, след като излязоха резултатите от първите екзитполове в края на изборния ден. Според резултатите от екзитпола на “Тренд”, ИТН събира 3,9% от гласовете на отишлите до урните. Данните на “Галъп” показват, че ИТН влиза в парламента с 4%.

“Въпреки политическата криза у нас, хората намериха сили да излязат и да гласуват за пети пореден път. Нека видим кой ще е победител във вота и чак след това ще правим подробни изявления”, каза Балабанов. На въпрос дали от формацията са доволни от изборния резултат, кандидат-депутатът отговори: “Може и още да се желае. Нека изчакаме финалните резултати. Тази база, след всичко, което се случи в последно време, е наистина едно предизвикателство, които предстои пред нас.”

Според Балабанов българските граждани не искат червени линии. “Червените линии в парламента нито ще понижат инфлацията, нито ще намалят цената на стоките в магазините, нито ще регулират външната ни политика. Ще се опитаме да водим нормални разговори в бъдещия парламент”, увери той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст