ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Експерти смятат, че ОПЕК+ ще запази квотите за производство на петрол

нефт петрол

В настоящите условия на нарастваща несигурност на пазара най-доброто решение би било запазването на квотите за производство на петрол в ОПЕК +. За това пише Bloomberg, позовавайки се на експерти.

“Банковата криза от миналия месец понижи фючърсите на петрола до 15-месечно дъно от около 70 долара за барел в Лондон, което породи спекулации, че Саудитска Арабия и нейните партньори могат да се намесят с намаляване на производството, за да подкрепят пазара”, се посочва в публикацията.

Според агенцията, ОПЕК+ показва знаци за запазване на производствените квоти.

По-рано Ройтерс съобщи, че комитетът на ОПЕК+ на заседание на 3 април няма да направи препоръка за промяна на текущия план за добив на петрол, съобщава Reuters. Според агенцията, промени в политиката на алианса за производство на петрол засега са малко вероятни.

Руският вицепремиер Александър Новак и саудитският министър на енергетиката принц Абдул Азиз бин Салман Ал Сауд са обсъдили ситуацията на световния петролен пазар и споразумението ОПЕК+ на среща в Рияд.

Отбелязва се, че Новак и бин Салман са обсъдили усилията на ОПЕК+ за осигуряване на стабилност и баланс на петролния пазар. Освен това страните са потвърдили ангажимента си към решението на ОПЕК + да намалят производството на петрол с 2 милиона барела на ден от ноември, което беше прието на срещата на алианса през октомври миналата година.

Бен Салман е казал, че енергийните компании от Саудитска Арабия ще намалят производството на петрол, ако западните страни определят горни цени за суровините от страната от Близкия изток.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст