ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Йотова: Гласувах да няма повече предсрочни избори

Избори 2ри октомври 2022  Илиана Йотова

“Моят вот е изцяло положителен. Гласувах за това да преодолеем политическата криза, гласувах да няма повече предсрочни избори. Гласувах да се формира стабилно мнозинство и стабилно правителство и да решава най-важните за хората проблеми.” Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, след като упражни правото си на глас. Тя гласува с машина.

Според нея е много трудно да се работи, когато в една парламентарна република не функционира Народното събрание, когато зад правителството няма политическа сила и солидно мнозинство, което да подкрепя неговите решения. “Въпреки това, служебното правителство постави една много висока летва, която, надявам се, следващият кабинет не само ще прескочи, но и ще вдигне нейната височина. Страната е стабилна в условия на криза. Да, има важни въпроси, които трябва да бъдат решавани – най-вече с цените и с доходите на хората. Това трябва да бъде и първата задача на следващото Народно събрание. Надявам се то да заработи бързо, бързо да бъде избрано ръководство, за да може да влезе веднага бюджет, той да бъде приет и оттам нататък да се формира и правителство”, посочи вицепрезидентът.

По думите ѝ страната ни, в сравнение с останалите европейски страни, е на средно ниво, дори в горната граница по отношение на цени и горива.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст