ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Прокуратурата отчете 133 дела за нарушения на политически права

Прокуратура - избори 2022 - равносметка

От началото на предизборната кампания до 13:00 часа днес са образувани общо 719 преписки и 133 досъдебни производства за нарушения на политическите права на гражданите във връзка с изборите за 49-о Народно събрание, съобщава прокуратурата.

Образуваните производства, свързани с вота в Апелативна прокуратура – София са 43; в Апелативна прокуратура – Бургас – 29; в Апелативна прокуратура – Пловдив – 18; в Апелативна прокуратура-Варна – 28; в Апелативна прокуратура-Велико Търново – 15. Повдигнати са обвинения на петима души.

От прокуратурата допълват, че граждани и организации могат да подават сигнали на електронните адреси на съответните прокуратури в страната, които са публикувани на интернет страницата на прокуратурата. Също така отбелязват, че функционира Националното междуведомствено звено, което координира дейността на Прокуратурата и ДАНС за осигуряване на бърза и адекватна реакция за противодействие на престъпленията, свързани с изборния процес и законосъобразното провеждане на парламентарните избори.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст