ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радев: Очаквам най-сетне разумът и принципите да надделеят

Румен Радев

“Очаквам най-сетне разумът и принципите да надделеят в българската политика. И тя да постави на първо място интересите на гражданите и бъдещето на страната. Най-важното днес е да се гласува. Затова искам да използвам случая, че сте тук и да призова българите да излязат и да гласуват, за да не оставят някой друг да решава съдбата им.” Това заяви пред репортери президентът Румен Радев, след като гласува. Той упражни правото си на глас с машина. И отбеляза, че е радостен от данните, които показват, че машинното гласуване е взело превес.

Държавният глава изтъкна, че машинното гласуване е ефективно средство да се преодолеят недействителните бюлетини, сгрешените и манипулирани протоколи и до известна степен – кооперативният вот. “Още веднъж казвам, че от избирателната активност зависи легитимността на следващия парламент и правителство, от които ние очакваме важни решения”, добави той.

По думите на Радев изборният ден протича нормално. Президентът е на мнение, че органите на реда несъмнено ще си свършват работата и ще гарантират сигурността и на вота, и на хората. Също така увери, че след излизане на резултати, няма да бави свикването на Народното събрание.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст