ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

У кандидат-депутат от ДПС откриха списъци с избиратели

Искро Фердов Бейков ДПС

Хората са от квартал “Изток” в Пазарджик, където Искро Бейков е под номер 7 в листата, водена от Делян Пеевски

Искро Фердов Бейков е кандидат-депутатът от листата на ДПС в 13-и МИР, у когото са открити случайно тетрадка с пълни имена и адреси на хора от кв. “Изток” в Пазарджик. Той е под номер 7 в листата, водена от Делян Пеевски, съобщи bTV.

Мъжът беше спрян на кръстовище в ромската махала по време на рутинна проверка на пътни полицаи. Шофьорът, който е бил без колан, обяснил, че бърза, защото е член на секционна избирателна комисия. Това усъмнило служителите на МВР, защото проверката била в ранния следобед. Те решили да проверят колата и документите на мъжа.

Оказало се, че той е кандидат за депутат от политическа партия. В жабката на автомобила са открити списъци – тетрадка с пълните имена на хора от квартала, както и имена на улици. Списъците са иззети от полицията.

Сигнал веднага е подаден в окръжната и в районната прокуратура. Според закона обаче, ако си кандидат за депутата, имаш имунитет и нямаш право да бъдеш задържан или разпитан.

bTV потърси за коментар кандидата за народен представител пред дома му. Опитите ни през целия ден остават без резултат до този момент. Потърсихме и политическата партия, която го е номинирала за кандидат от 13-и МИР в Пазарджик. От местната структура на ДПС в Пазарджик очакваме официален коментар.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст