ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Възраждане” ще издигне Петър Петров за председател на 49-ото Народно събрание

“Възраждане” ще издигне кандидат за председател на 49-ото Народно събрание, съобщи лидерът на партията Костадин Костадинов пред журналисти преди утрешното първо заседание на новия парламент.

Както предишния път, така и сега, това ще бъде адвокат Петър Петров, посочи той относно предложението на “Възраждане” за председател на НС. 

Както и преди, така и сега, единствената кандидатура, която ще подкрепим, е кандидатурата на “Възраждане”, заяви още Костадинов в отговор на въпроса дали ще подкрепят номинацията за председател на НС на най-голямата парламентарна група. 

Попитан дали ще отидат на преговори за съставяне на правителство с първата политическа сила, той каза, че още утре във встъпителната реч ще обявят приоритетите на “Възраждане“. Ако някои от хората, които са в парламента, споделя нашите виждания, добре дошъл е да разговаря с нас, допълни Костадинов. Той отново посочи, че “Възраждане” ще подкрепи единствено и само кабинет на “Възраждане”.

На въпрос за приоритетите на партията в НС, Костадинов каза, че имат ясно заявени приоритети по време на кампанията и смятат да ги отстояват в този парламент, колкото и време да работи той.

“На първо място – защита на българския национален интерес, запазване на българската финансова независимост с провеждането на референдума за запазване на българския лев, преодоляване на финансовата криза, която в момента е много сериозна и има опасност да се задълбочи”, посочи Костадинов. Затова, според него, трябва да поговорят още в началото на парламента много активно за приемането на бюджета.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст