ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГЕРБ-СДС отново предлага Росен Желязков за председател на НС

НДК ГЕРБ Росен Желязков

Предложението на парламентарната група на ГЕРБ-СДС за председател на Народното събрание е Росен Желязков.

Това обяви днес (11 април) на конференция лидерът на партия ГЕРБ-СДС Бойко Борисов.

Припомняме, че партията предложи Росен Желязков за председател и на 48-ото Народното събрание. 

За заместник-председател на Народното събрание ГЕРБ-СДС ще номинира Росица Кирова. Председател на групата на ГЕРБ в 49-ото Народно събрание ще бъде Десислава Атанасова. Заместник-председатели ще са Деница Сачева, Теменужка Петкова и Росен Христов.

Борисов заяви, че очаква в следващите дни повече разум и мъдрост от политическите партии. В противен случай ще отидем на нови избори без приет бюджет

„Бихме ги заедно, победихме ги поотделно – и с машини, и с хартия, и със смесено гласуване. Имаме правото и самочувствието да искаме България да се управлява по-добре,“ допълни той. 

Борисов призова всеки, който мисли за доброто на държавата и поставя народа, демокрацията, парламентаризма над партийните си интереси, да води диалог с останалите. 

„Още утре сме готови с пакет законодателни мерки, които включват обещанията ни за инфлация, цени, съдебна реформа“, даде заявка политическият лидер.

Той допълни, че на Разпети петък народните представители от ГЕРБ-СДС няма да участват в заседанието на парламента, защото са християни и е неподходящо.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст