ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Забраната за полети от Русия до европейски страни остава до 2029 година

полети

Сегашната забрана за полети на самолети от Русия до европейски страни с голяма степен на вероятност ще бъде в сила през следващите години – до 2029 година. Тази прогноза дадоха експерти от Европейската организация за безопасност на аеронавигацията (Евроконтрол).

На 28 февруари 2022 г. властите на Европейския съюз (ЕС) решиха напълно да затворят въздушното пространство на региона за руски самолети. Тази мярка беше продиктувана от изострянето на конфликта в Украйна. Ставаше дума за всякакви самолети, експлоатирани от руски въздушни превозвачи или регистрирани в Руската федерация.

Прогнозата на анализаторите на Eurocontrol предполага, че през следващите седем години въздушното пространство на редица страни от ОНД, включително Русия и Украйна, ще остане затворено за самолети. Поради тази причина не е необходимо да се очаква възстановяване на непрекъснатата комуникация на този регион със страните от Европа през следващите години.

„Ограниченията във въздушното пространство на Украйна, Русия, Беларус и Молдова ще останат до края на хоризонта – до 2029 година. В момента предполагаме, че въздушното пространство на Украйна и Русия ще остане затворено до края на хоризонта (2029 г.). Не се очаква връщане към нормалните маршрути до края на този хоризонт“, се казва в доклад на организацията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст