ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ПОК „Доверие” увеличава всички пожизнени пенсии и разсрочени пенсионни плащания за втора поредна година

Считано от месец април на настоящата година, ПОК „Доверие” увеличава всички пожизнени пенсии и разсрочени пенсионни плащания, като, за периода от 1-ви април 2022 г. до 31-ви март 2023 г., увеличението на пожизнените пенсии е с 14.26% на годишна база, а на разсрочените плащания е с 8.5% на годишна база.

Размерът на увеличението на пожизнените пенсии е съразмерен на инфлацията за същия период*.

Това е второ поредно увеличение на пенсиите и разсрочените плащания, отпуснати преди месец април 2022 г. След настоящата актуализация, общото увеличение на отпуснатите първи пожизнени пенсии от месец октомври 2021 г. достига до 19,37%.

Компанията ще започне да изплаща увеличения размер на пожизнените пенсии и разсрочените плащания, считано от април месец 2023 г. Съгласно правилата на Фонда за изплащане на пожизнени пенсии „Доверие“ и на Фонда за разсрочени плащания „Доверие“, плащанията се извършват между 10-то и 15-то число на месеца, за който се дължат.

Повече информация, можете да намерите на електронната страница на ПОК „Доверие“ на адрес: www.poc-doverie.bg, на тел. 0 700 13 400 (според тарифния план на абоната за обаждане към фиксиран номер), както и в офисите на Компанията в цялата страна.

*Инфлацията измерена през ХИПЦ, последно публикувана от НСИ към датата на настоящия материал.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст