ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Атанасова: Единственият изход от настоящата ситуация е партиите да постигнат съгласие

Парламент

Резултатите от изборите за 49-ото Народно събарание задават редица възможности, както за изход от кризата, така и за затъване в нея“. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ от трибуната на Народното събрание.

Единственият изход от сегашната ситуация е възможен само, ако с взаимно уважение между партиите се постигат приемливи компромиси, сугласие по стратегически важните неща пред страната и постигане на диалог. Всеки, който не се съобрази с тези резултати и с тези констатации ще загуби перспектива“, каза тя.

Атанасова добави, че от ГЕРБ-СДС знаят от опит, че най-трудната битка е със самия себе си и поясни, че според нея изходът от тази битка зависи само от самите тях, така че да се направи качествена промяна, която да доведе до положителни резултати.

По думите й най-голямата победа на партията през последните две години е била фактът, че не са успели да позволят да се превърнат нито в жертва, нито в палач.

Ако българските граждани имат пълното право да са емоционални, то ние нямаме това право. Ние имаме единствено задължението да преработим тази гражданска енергия и да я превърнем в позитивен дневен ред за страната. Ако не можем да се справим с тази задача заедно или по отделно, то всички ние би трябвало да сме на ясно, че за пореден път ще сме пропили обществена енергия“, подчерта Десислава Атанасова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст