ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Корнелия Нинова към Румен Радев: Направихте голяма грешка

Парламент

“Г-н президент, направихте голяма грешка като не внесохте бюджет за 2023 г. Сега ще ви се наложи да чуете г-н Борисов, който казва – “ако не подкрепите правителство, няма да подкрепим бюджета.” С този упрек от трибуната на парламента, лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към президента Румен Радев.

Така не може да се продължава повече. Намираме се в тежка институционална криза, инфлация, бедност, социално напрежение и риск за парламентарната демокрация”, каза още тя и добави, че основната задача на партията е да има стабилност, сигурност и по-добър живот за българите.

Нинова бе категорична, че най-важната стъпка пред новия парламент е приемането на бюджета, но подчерта, че БСП няма да подкрепи несоциален бюджет.

Служебният кабинет не внесе бюджет и сега трябва да поправи тази грешка. Минималната заплата трябва да е 50% от средната от 1 юли тази година, а не от 2023 г. Трябва да се преизчислят пенсиите, подкрепата за малкия и средния бизнес, както и помощта за семействата. Втората стъпка е мерките за ПВУ- ние закъсняваме. В миналия парламент се предлагаха лобистки решения. Ние ще следим стриктно да се приемат само такива, които не защитават частни интереси. Третата е съдебна реформа. Преборването на корупцията дава развитие за всяка една политика”, поясни лидерът на БСП.

Всичко зависи от нас. В последните години опитахме всичко и вече нямаме право на грешен ход“, завърши лидерът на БСП.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст