ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Откриват 49-ото Народно събрание

Парламент

Новоизбраните депутати ще проведат първото заседание на 49-ото Народно събрание на Велика сряда. Тържественото заседание ще бъде председателствано от най-възрастния народен представител. Както и в предишния парламент това е Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС.

След като положат клетва, депутатите трябва да изберат и председател и заместник-председатели на Народното събрание. В предходния парламент тази процедура продължи три дни. До момента са ясни две от кандидатурите за председател – Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от “Възраждане”. Втората парламентарно представена формация – “Продължаваме промяната – Демократична България”, не възнамерява да издига своя кандидатура за председател.

След формирането на 49-ото Народно събрание президентът трябва да проведе консултации с парламентарните групи, преди да връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Преди ден лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново настоя партията му и ПП-ДБ и да направят заедно коалиционен кабинет, за да не остане държавата без бюджет.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст