ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ПП-ДБ няма да предложи председател на 49-ото Народно събрание

Народно събрание

Коалицията “Продължаваме промяната – Демократична България” няма да издигне номинация за председател на Народното събрание, предадоха от БНР, позовавайки се на информация, дадена им от сигурни източници.

Никола Минчев ще бъде предложението за зам.-председател на парламента, като преди началото на заседанието на НС решението ще бъде обсъдено отново в парламентарната група.

Вчера (11 април) станаха ясни и кандидатурите за председател на Народното събрание, които ще издигнат от “Възраждане” и от ГЕРБ-СДС.

Както предишния път, в 48-то Народно събрание, така и сега от “Възраждане” ще издигнат кандидатурата на адвокат Петър Петров. “Както преди, така и сега, единствената кандидатура, която ще подкрепим, е кандидатурата на “Възраждане“, заяви още Костадинов в отговор на въпрос дали ще подкрепят номинацията за председател на НС на най-голямата парламентарна група.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че техният кандидат за председател на парламента ще бъде отново Росен Желязков, а за зам.-председател Росица Кирова.

Дали партиите ще стигнат до консенсус в избора на председател на 49-ото Народно събрание или отново сценарият от 48-ия парламент ще се повтори, и процедурата ще продължи три дни, предстои да разберем. Дебатите и вотът около него ще са показателни дали е възможно да се постигне съгласие за общо управление.


Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст