ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Румен Радев: Между България и РСМ липсва диалог

Избори 2022 Румен Радев

 “Ако бяхме предлагали българските изтребители МиГ-29, сега щяха да са в Украйна”, посочи държавният глава.

Президентът Румен Радев коментира изказването на македонския си колега Стево Пендаровски, че между двете страни липсва диалог. За последните 10 години поне десет пъти съм канил президентът на Северна Македония да посети България, напомни Радев. 

“Аз разбирам болката на президента на РСМ, че аз бях човекът, който преди 2 г. постави за първи пред своите европейски колеги и европейските институции проблема за правата на македонските българи…така че вписването на македонските българи в конституцията да стане задължително условие за начало на преговорите. И надявам се президентът на РСМ да осъзнае, че това е в помощ на неговата страна, за да скъса с идеологемите на тоталитарното минало и да поеме към демократизиране на страната. Моите врати са винаги отворени за него, да заповяда”, каза Радев.

“Ако ние бяхме предлагали българските изтребители МиГ-29, те сега щяха да са в Украйна, заедно със самолетите МиГ-29 на Полша и Словакия. Не само, че не ги предлагаме, но нашите летци продължават и да летят, и да дежурят на своите МиГ-29, и правим всичко възможно те да бъдат ремонтирани”, каза още държавният глава.

Радев коментира и обвиненията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че “служебното правителство краде безогледно”.

“Ами, госпожа Нинова, нека го докаже. Всеки ден в медиите има какви ли не публикации, включително и за нея”, отбеляза президентът.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст