ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

За Борисов правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е основен приоритет

Борисов

Правителство на ГЕРБ-СДС и “Продължаваме промяната – Демократична България” е основен приоритет. Това заяви пред репортери в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той се срещна с председателя на БСП Корнелия Нинова. На срещата между двамата били обсъждани основни приоритети, свързани с бюджета и социалната политика. Борисов предаде думите на Нинова, според която ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си били самодостатъчни и затова социалистите да подкрепят избора на Росен Желязков от ГЕРБ за председател на 49-ото Народно събрание. Лидерът на ГЕРБ счита, че забавянето на избора на председател на парламента може да е единствено от полза за преговорите, които се водят между първите две парламентарно представени формации.

Ще бъдат излъчени две работни групи – правна и бюджетна, с представители от ГЕРБ-СДС и от ПП-ДБ. Те ще обсъждат какъв бюджет би бил устойчив, както всички закони, за които да се потърси голямо мнозинство.

“Нашият основен приоритет е правителство между двете партии”, каза Борисов. “Готови сме на много компромиси, но това не е компромис”, отговори той на въпрос за предложението председателят на парламента да се избира на ротационен принцип. “В Румъния има компромис да се ротират премиерите, има различни практики и затова и вчера толкова търпеливо, толкова внимателно формулирахме, че между толкова враждуващи не само лидери, но и поддръжници, трябва време, затова и забавянето на избора на председател е много полезно, за да може да се спечели време”, допълни той. Според него така работните групи ще имат време, за да намерят още много общи неща между тях, които да са от полза за държавата.

“Аз искам да направя правителство с “Продължаваме промяната – Демократична България”, защото това е най-доброто за България”, отново заяви Борисов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст