ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Стартира Националната ученическа финансиада “Капиталови пазари 2023”

Академична инициатива дава старт на Национална финансиада за средношколци „Капиталови пазари 2023“! Виртуалната борсова игра може да се използва в класната стая, за повишаване на финансовата грамотност, и за развитие на индивидуални умения за търговия с реални акции на реални цени, без да се рискуват реални пари. Състезанието позволява на участниците да селектират и инвестират в акции на водещи световни компании в симулирана борсова среда.

Националната финансиада е  резултат от партньорството между катедра „Финанси и кредит“ към Стопанска академия „Д. А. Ценов“, Академична фондация „Проф. д-р Минко Русенов“ и „Делтасток“ АД, водещ за страната инвестиционен посредник.

Порталът на състезанието е:

https://www.deltastock.com/bulgaria/uni-svishtov/DeltaTrading.asp#/

като регистрацията за участие отнема една минута и изисква вписване на потребителско име, парола и имейл. Успоредно, всеки участник следва да препрати на department.fk@uni-svishtov.bg полученото потвърждение за регистрация, допълнено с данни за трите имена, град, училище, тел. номер и имейл за кореспонденция.

С разкритата демо сметка, от уюта на училищната скамейка или дома всеки може да се потопи в света на глобалните финансови пазари. Търговията е с начален виртуален капитал от 10 000 евро, които могат да се инвестират в стотици акции, котирани на водещите борси.

Състезанието започва на 19 април (сряда), 00:00 ч. EET/EEST и приключва след 4 борсови седмици на 17 май (сряда), 24:00 ч. EET/EEST. Ежечасно в сайта на състезанието ще се обновява класацията на участниците по текуща стойност на техния инвестиционен портфейл (раздел „Условия и правила“). 

За победител и носител на приза „Top Trader 2023“ във финансиадата ще бъде обявен участникът с най-висока стойност на портфейла, в резултат на сключени сделки с акции в платформата (раздел „Класация“). На него ще бъде незабавно изплатена награда от 2000 лв.*

Всички участници-зрелостници ще си разпределят парични стипендии с общ награден фонд 10 хил. лв., които ще бъдат изплатени за първия им студентски празник 8 декември при записване в редовна форма, спец. „Финанси“ в СА „Д. А. Ценов“. Всеки зрелостник, ще получи сертификат за участие, осигуряващ записване в първа желана специалност в СА „Д. А. Ценов“ – Свищов.

Наградният фонд е осигурен от академична фондация „Проф. д-р Минко Русенов”. Демо търговията се осъществява чрез утвърдената платформа Delta Trading®, в трите ѝ разновидности – уеб, десктоп и мобилна версия (Android и iOS). Навигацията е интуитивна  с  възможности за бързо сключване на сделки „с един клик“. За участниците са достъпни подробни видео уроци в YouTube (вж. секция „Ресурси“ на платформата), както и безплатен достъп до богат набор от финансова информация за компаниите, актуални фундаментални новини, разнообразни индикатори и инструменти за технически анализ.

Националното състезание е дейност на катедра „Финанси и кредит“ при СА „Д. А. Ценов в рамките на Националната стратегия за финансова грамотност и Плана за действие (2021-2025 г.) към нея за 2023 година.

_________

*Заб. При равни резултати на класираните на първо място наградния фонд се разпределя между тях.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст