ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нужно е общоевропейско решение за вноса на зърно от Украйна

кораб зърно износ кораби

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов постави пред посланика на Федерална република Германия г-жа Ирене Планк въпроса за нуждата от общоевропейско решение за вноса на зърно от Украйна и целева европейска помощ за българските производители.

Посланик Планк подчерта, че трябва да се намери решение за подкрепа на Украйна, но и да се покаже солидарност към българските фермери. Министър Стоянов представи проблемите, които срещат българските производители заради създадената неравностойна конкуренция с увеличения внос. Той посочи, че се надява Германия да подкрепи българската позиция на предстоящите обсъждания на ниво Европейски съюз.

„Виждаме, че това е въпрос, който е важен за редица държави и европейската солидарност означава да се намери адекватен общ отговор, отчитайки интересите на страните членки“, подчерта Никола Стоянов. Той поясни, че заедно с предприемането на конкретни действия, България ще продължи и активния диалог с Европейската комисия за намиране на общо решение.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст