Доброволци от Пощенска банка засадиха над 2000 фиданки в Международния ден на Земята

Инициативата е част от мащабния проект „Новата гора на София – 2“, а залесяването се реализира в землището на с. Негован

Екипът на Пощенска банка засади над 2000 фиданки в Международния ден на Земята – 22 април – по време на мащабната инициатива „Новата гора на София – 2“. Над 100 доброволци от финансовата институция отдадоха време, труд и усилия за залесяването на нови горски масиви в крайградските райони на София, в землището на с. Негован. Пощенска банка се включва за втора поредна година в проекта, като част от цялостната ѝ вътрешна програма за опазване на околната среда „Зелени заедно с Пощенска банка“ и в унисон с дългогодишната устойчива политика на компанията. Под мотото „Подай ръка на Новата гора на София“ през миналата година екипът на институцията засади над 1000 дръвчета на определения за целта терен. Планът за пролетното издание на кампанията през 2023 г. е да бъдат залесени нови 32 дка с общо 20 000 широколистни фиданки от дървесен вид цер (представител от род Дъб). 

Гората край с. Негован е част от мащабния проект „Новата гора на София – 2“, с която Столична община засажда нови горски масиви в крайградските райони на града като част от мерките за подобряване на качеството на въздуха. Началото на тази инициатива бе поставено миналата пролет, а целта ѝ е да превърне в гора общо 137 дка общински непригодни земеделски земи в землището на с. Негован, район „Нови Искър“. След двете залесителни кампании през 2022 г. на мястото вече растат 30 500 фиданки цер на обща площ от 48,8 дка.

Многопластовата политика за корпоративна социална отговорност на Пощенска банка включва редица значими проекти в областта на образованието, предприемачеството, опазването на околната среда, спорта и корпоративното дарителство. Едно от основните направления в нея са зелените инициативи, защото грижата за околната среда има специално място за институцията. Тя е част от бизнес модела ѝ и е сред водещите приоритети за мениджмънта. Сред най-мащабните от тях са „Зелени истории на открито“, в която служители облагородиха екопътека в местността Златните мостове на Витоша, вътрешната инициатива „Герои в зелено“, която насърчава екологично отговорно поведение сред екипа на банката, заедно с проекта „Зелена класна стая“, който представлява изграждане на иновативен амфитеатрален кът за учене и забавление сред природата, реализиран в партньорство с Mastercard и Природен парк „Витоша“.

Целенасочените действия на Пощенска банка в областта на опазването на околната среда многократно биват отличавани в различни конкурси за устойчиви инициативи и КСО програми. В годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност „Златно сърце“ на списание и клуб Business Lady и списание Bulgaria Business Review за 2022 г. финансовата институция спечели отличието „Зелена планета“ с проекта си „Зелена класна стая“ в партньорство с Mastercard. По време на 12-тото издание на националния конкурс „Най-зелените компании в България“ на b2b Media през 2022 г. Пощенска банка бе удостоена с две златни отличия в категориите „Зелена образователна инициатива“ и „Зелена идея“. Финансовата институция заслужено стана и „Банка на годината“ в 30-то юбилейно издание на годишните награди на „Асоциация Банка на годината“.

Повече информация относно зелените инициативи на Пощенска банка можете да откриете тук.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст