ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От ГЕРБ все още виждат вариант за съставяне на правителство с ПП – ДБ

Даниел Митов

От ГЕРБ продължават да виждат възможност за сформиране на редовен кабинет с ПП – ДБ. Това стана ясно от интервю, което даде за “Би Ти Ви” заместник-председателят на партията – Даниел Митов.

Разговори от типа, дайте тука да правим еквилибристики и с първия мандата, и с втория мандат, защото няма какво да кажем на нашите избиратели, поставят съставянето на кабинета под риск. Най-стабилното управление е между ГЕРБ и “Продължаваме промяната”. Различията между двете парламентарни групи по законопроектите не са толкова много“, коментира той.

От думите му стана ясно, че от партията не разбират условието на ПП – ДБ да не дадат подкрепа за първия мандат, но да търсят от ГЕРБ гласове за втория.

“Поставянето на такива условия ми прилича на опити отново да се взриви парламентът и да няма редовно правителство, да се ходи на избори отново“, каза още Даниел Митов. Той поясни, че е тръгнал “някакъв разговор за председател”, но трябва да се говори и по политики.

Стана ясно още, че от ГЕРБ са готови с предложение за правителство, но ще го разкрият в бъдеще.

Според Митов, ако няма правителство с първия мандат, няма да има и с втория, тъй като “познава динамиката на подобен тип разговори”.

От “Продължаваме промяната – Демократична България” обаче запазват позицията си – няма да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст