ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Credit Suisse приключи тримесечието с печалба от 12.8 млрд. франка

креди сюис

Според резултатите от първите три месеца на тази година швейцарската банка Credit Suisse (CS) успя да реализира печалба от 12.8 млрд. франка. Това до голяма степен се дължи на отписването на дългови задължения на фона на сливането на кредитната институция с UBS, според тримесечните отчети на кредитната институция.

Така ръководството на Credit Suisse успя да прекъсне поредицата от нерентабилни тримесечия. За сравнение, според резултатите през последното тримесечие на 2022 г. банката е претърпяла загуба от 1.4 млрд. франка, а година по-рано – с 273 млрд. франка, се пояснява в прессъобщение на кредитната институция.

Сливането с UBS обаче позволи на заемодателя да отпише стойността на всички облигации AT1, възлизащи общо на около 15 милиарда швейцарски франка. Без да се вземе предвид този фактор, банката би претърпяла загуба от 1.3 милиарда франка, а приходите й са намалели с 40 процента до 2.7 милиарда франка, се казва в документа.

На 6 април швейцарското правителство лиши борда на Credit Suisse от 66.3 милиона долара бонуси след сливането с UBS. Тези плащания бяха дължими на топ мениджърите на кредитната институция за 2022 година. Мярката на властите в Швейцария ще засегне общо около 1000 служители на втората по капитализация банка в страната.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст