ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП с пореден упрек към служебния кабинет: Този път се прицелиха в Пеканов

Парламент Георги Свиленски

Зам.-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски излезе на парламентарната трибуна и упрекна вицепремиера Атанас Пеканов, който по програма трябваше утре (27 април) да се яви на изслушване пред депутатите по темата с парите от Плана за възстановяване и устойчивост.

В писмо до председателя на законодателния орган обаче вицепремиерът по европейските средства е помолил изслушването му да бъде отложено поради командировка в чужбина от 26 до 28 април.

БСП обаче оцениха всичко това като бягство от отговорност от страна на Атанас Пеканов и отказ да изпълни задълженията си. Поради тази причина Свиленски поиска от Росен Желязков да провери в колко часа е полетът на вицепремиера и кога точно се прибира в България.

Тук провеждаме изслушване и защитаваме интересите на българските граждани. Не провеждаме разпит на министри. Разпит на министри вероятно ще се наложи да се прави след разпускане на служебното правителство от други институции“, посочи Свиленски.

Той отново провокира като помоли, ако “Пеканов го е страх да дойде”, вместо него на изслушване да се яви министърът на енергетиката Росен Желязков, отново по темата с ПВУ.

Освен командировката на Пеканов, Свиленски поиска да се проверят и тези на всички, отказали участие в парламентарен контрол в петък.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст