Министър Тодоров е във Виена – защитава музикантите ни в чужбина

Днес, 26 април, е последният ден от Международната конференция на Асоциацията на музикалните агенти (ИАМА) в Австрия. Тя се провежда във Виена за 32 път и на нея участва министърът на културата маестро Найден Тодоров.

Поканата е отправена от главния изпълнителен директор на асоциацията Атол Суейнстън-Харисън е признание за качествата на българската класическа музикална школа, посочват от пресцентъра на Министерството на културата.

Форумът започна на 24 април. Очаква се днес министър Тодоров да завърши и предварително планираните 30 персонални срещи, по време на които обсъжда възможностите за по-добро представяне на българските музиканти на световната сцена.

Конференцията, която се провежда от 1991 г., е призната за водещ форум в света на класическата музика и на него редовно участват представители от над 30 държави.

На срещата участниците ще обсъдят теми като лидерството в музикалния бизнес, ангажирането на млади професионалисти в звукозаписната и концертна дейност. За първи път на форума ще участват представители на звукозаписни компании и дистрибутори – срещите с тях са обособени в отделна програма, озаглавена Audio Classique, курирана от Стив Лонг от лейбъла Signum.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст