ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Министър Тодоров е във Виена – защитава музикантите ни в чужбина

Днес, 26 април, е последният ден от Международната конференция на Асоциацията на музикалните агенти (ИАМА) в Австрия. Тя се провежда във Виена за 32 път и на нея участва министърът на културата маестро Найден Тодоров.

Поканата е отправена от главния изпълнителен директор на асоциацията Атол Суейнстън-Харисън е признание за качествата на българската класическа музикална школа, посочват от пресцентъра на Министерството на културата.

Форумът започна на 24 април. Очаква се днес министър Тодоров да завърши и предварително планираните 30 персонални срещи, по време на които обсъжда възможностите за по-добро представяне на българските музиканти на световната сцена.

Конференцията, която се провежда от 1991 г., е призната за водещ форум в света на класическата музика и на него редовно участват представители от над 30 държави.

На срещата участниците ще обсъдят теми като лидерството в музикалния бизнес, ангажирането на млади професионалисти в звукозаписната и концертна дейност. За първи път на форума ще участват представители на звукозаписни компании и дистрибутори – срещите с тях са обособени в отделна програма, озаглавена Audio Classique, курирана от Стив Лонг от лейбъла Signum.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст