ПП – ДБ ще сезира прокуратурата заради Пловдивския панаир

Международен пловдивски панаир

“Продължаваме промяната – Демократична България“ ще сезират прокуратурата във връзка с казуса с Пловдивския панаир. Причината е, че вчера (25 април) Община Пловдив не обжалва решението на Окръжния съд в Пловдив от 4 април, с което магистратите постановиха, че вписването на акциите на Община Варна от Международен панаир – Пловдив в капитала на “Пълдин Туринвест” АД е законосъобразно.

Депутатите от парламентарната група заявиха, че в понеделник е изтекъл крайният срок за обжалване на решението на съда за увеличение на капитала на “Пълдин туринвест”, контролиран от Георги Гергов. По думите на Минчев, в понеделник кметът е бил в отпуск, а заместникът му е бил в командировка в София. “В понеделник кметът беше в отпуск, другият беше в командировка в София, а директорът на Правна дирекция е бил в болнични, с което“ проспаха“ възможността държавата да запази контрола върху панаира“, обясни народният представител.

“Ето защо ГЕРБ свали политическото си доверие от кмета Здравко Димитров, за да не носи отговорност”, коментира Иванов.

От ПП – ДБ заявиха, че ще направят всичко възможно министърът на културата да обяви Пловдивския панаир за недвижима културна ценност от национално значение, което би предотвратило събарянето на Панаира или застрояването върху терена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст