ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Трафикантите с линейката остават зад решетките

Тарикатите-трафиканти, които бяха заловени да превозват 23-ма мигранти в линейка, остават за постоянно в ареста. Това реши Районният съд в Пловдив. 31-годишният мъж и 29-годишната му спътница бяха хванати в село Труд, след като изоставиха превозното средство и опитаха да избягат от преследващите ги полицаи.

Мъжът е осъждан четири пъти – основно за шофиране в нетрезво състояние и без книжка. Според съда двамата каналджии могат да се укрият или да извършат друго престъпление, ако бъдат пуснати на свобода. Те са привлечени като обвиняеми за това, че на 22 април в село Труд, в съучастие са подпомогнали 23 чужденци – граждани на Афганистан, всички мъже, като трима от тях са под 16 години, да преминават през страната.

Мъжът е привлечен като обвиняем и за това, че в землището на село Войводиново – на автомагистрала „Тракия“, км 132, в посока към София, е пречил на полицейски служители, да изпълнят задълженията си по извършване на проверка, като не е спрял на подадени сигнали и предприел активно бягство чрез увеличаване на скоростта.

Линейката по талон и регистрация продължава да се води специализиран превоз. Тази година собствеността ѝ е прехвърлена на дружество, което се занимава с автомобили, а след това на трето дружество, което не извършва медицински услуги.

Мигрантите са качени на територията на Област Стара Загора, като е трябвало да бъдат превозени до границата ни със Сърбия. Всеки е платил различна сума – около 5000 евро на човек.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст