ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Андрей Гюров: Няма да играем играта на ГЕРБ

Парламент Кандидати за управители на БНБ Андрей Гюров

“Няма да се поддадем на натиск и ултиматуми. За ПП-ДБ е много важно пред бъдещето правителство да бъдат поставени ясни цели и отговорности, които ще са в интерес на държавата. Едва тогава може да се говори за състав на кабинет. Управленската програма на коалицията ще бъде обсъдена с всички парламентарно представени партии, за да се търси широка подкрепа”. Това заяви за Нова телевизия Андрей Гюров от “Продължаваме промяната” в отговор на въпрос дали коалицията му ще изпълни искането на ГЕРБ-СДС да представи списък с имена на кандидати за министри и премиер.

Намираме се в първия мандат. Отговорността е изцяло на мандатоносителя, да предприеме стъпките, които смята за правилни. При ситуация, в която партията победител не може да даде работещо решение – е ние да предложим такова“, допълни Гюров.

Той увери, че коалицията му подхожда абсолютно отговорно в процеса на преговори за сформиране на кабинет. “Всички виждаме, че България има нужда от редовно правителство. Това, което зависи от ПП-ДБ – ще го направим. Процесът на формиране на кабинет при нас не е процес на написване на едни имена на един лист. Ние следваме процеси и ще включим в разговорите всички останали парламентарни партии, започвайки от най-голямата. Ще очакваме подкрепа за кабинет с втория мандат”, категоричен бе Гюров.

Той заяви, че коалицията му няма да следва линията на ГЕРБ по въпроса със списъка с имената на министри и премиер.

“Имаме собствен подход към решаване на проблема с редовното правителство и по никакъв начин няма да играем играта на ГЕРБ“, заяви още народният представител и добави, че според него първата политическа сила се опитва да ги притисне да направят “някакви ходове, които не отговарят на принципите и обещанията им към избирателите”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст