ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мигрантите от Локорско имали скрит телефон за връзка

Афганистанските мигранти в камиона край Локорско са имали телефон в тайник, чрез който са информирали някого, че в превозното средство умират хора, сочи информация от разследването по случая. Справки в мобилния оператор ще изяснят с кого всъщност те са комуникирали.

Последните новини от разследването станаха известни днес в съдебната зала по време на гледането на мярката за неотклонение на един от шестимата обвиняеми за смъртта на 18 мигранти.

От прокуратурата съобщиха, че данните за телефона в тайника били събрани при последните разпити на оцелелите чужденци. Съдът остави в ареста Валентин Христов. Бившият граничен полицай е един от общо шестимата обвиняеми. Той се изправи пред съда с искане за по-лека мярка.

Според защитата на Христов, той няма отношение към смъртта на мигрантите, няма опасност да се укрие или да извърши престъпление, като изтъкна, че той е направил всичко необходимо, за да бъде върнат от Гърция на територията на България

Адвокат Ина Лулчева заяви, че няма опасност той да въздейства върху свидетели. Според прокуратурата обаче, има такава опасност, тъй като продължава работата по установяване на допълнителни свидетели, а освобождаването на обвиняемия може да повлияе негативно на хода на разследването.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст