ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

НАП оставя гостите на Милко Калайджиев без къща

На търг с тайно наддаване на 15 май, Националната агенция за приходите (НАП) ще опита да продаде къщата на фолк легендата Милко Калайджиев.  Това става ясно от съобщение на Националната агенция по приходите. Внушителната постройка се намира в свиленградското село Мезек. Първоначалната цена е 600 000 лева, а размерът на депозита за участие е 120 000 лева, внасят яснота от агенцията.

“Къща за гости за алтернативен селски туризъм, с площ 340.93 кв. м, състояща се от два надземни етажа и полусутерен, както и заедно с всички останали постройки, включително жилищна сграда с площ 20 кв. м. Имотът има изграден водопровод, канализация, електрификация. Разполага с  5 комфортно и модерно обзаведени стаи с климатик и централно отопление, с интернет и WI-FI, с цифрова телевизия и LED телевизор. Всяка стая разполага и със собствен санитарен възел с душ кабина. Сградата е в отлично състояние”, се казва в съобщението на данъчните.

“С НАП водим дела от 3 години. Делата си вървят, ние ги съдим, след това те ни съдят и така. Няма нищо трагично и дори да ми вземат къщата. Не ме интересува и грам”, коментира фолклегендата, изпял „Я елате пиленца при батко”.

В края на 2019 г. беше обявено, че собственици на къщи за гости ще трябва да върнат общо 46.4 млн. лв. като резултат от проверката на Държавен фонд “Земеделие” покрай скандала с парите по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г., нашумял като “Къщи за тъщи”. Тогава стана ясно, че фолк легендата е в групата на неизрядните и трябва да върне около 304 000 лева.

Певецът неведнъж е обявявал пред медии, че е изряден, декларирал е всичко и е съвестен данъкоплатец,  а къщата се използва по предназначение. Явно обаче НАП и ДФ „Земеделие” не са на същото мнение.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст