ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радев критикува депутатите, че произвеждат скандали, а не закони

Румен Радев

“Очакваме парламентът да произвежда закони, а не скандали. Нашите народни избраници трябва да осъзнават много ясно, че времевият прозорец, който имат за работа, може да се затвори много бързо, ако не се състави правителство.” Това заяви пред репортери президентът Румен Радев преди откриването на информационния ден “Държавата в подкрепа на спорта – нови възможности” в София Тех Парк.

“Този начин на работа, който виждаме в момента, обрича на риск и бюджета, и законите по Плана за възстановяване и устойчивост, и членството ни в Шенген”, счита държавният глава. Той добави, че очаква диалог, конструктивност и готовност за компромис между партиите.

“Очаквам партиите да продължават диалога в дух на конструктивност. Тяхна отговорност е да търсят решения, решенията са пряко обвързани с работата на парламента”, подчерта Радев. По думите му, решенията, освен че трябва да извадят България от кризата, трябва да бъдат устойчиви, основани на ясни, споделени цели, приоритети и принципи.

Попитан колко време дава на партиите, за да съставят кабинет, президентът отговори, че това зависи от партиите. Конституцията не поставя срокове, но не може да се разтяга до безкрай, напомни той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст