Форумът “Млад предприемач” събира учебни предприятия

Поредното 26-то издание на Международния панаир на учебните предприятия “ТФ 2023 – Млад предприемач” ще се проведе в Пловдивския панаир на 27 и 28 април. Организатори на форума са Министерство на образованието, Центърът за учебно-тренировъчни фирми, Сдружение Българска тренировъчна централа и Международен панаир Пловдив. Участие в него са заявили 97 тренировъчни предприятия от България, Румъния и Сърбия. Тъй като е в хибриден формат, онлайн ще се включат и учебни предприятия от други държави.

Участващите тренировъчните фирми са от сферата на недвижимите имоти, банковата дейност, застраховането, търговията на едро и дребно с различни хранителни и нехранителни стоки, туристическите услуги и хранене, информационните технологии и реклама, консултантски услуги, счетоводство, производство и образование.

По време на “ТФ ФЕСТ 2023” ще се проведат 15 конкурса, сред които за най-добър щанд, екип и професионално обслужване, каталог и рекламни материали, уеб сайт, презентация, защита на интелектуалната собственост,  сътрудничество с фирма-ментор. Ще бъдат избрани също Мис и Мистър “ТФ ФЕСТ”. Част от конкурсите на Международния панаир на учебните предприятия са по задания на реалния бизнес и се оценяват от жури, определено от тях. Така представителите на бизнеса, държавната администрация и неправителствения сектор ще оценят ключовите компетенции и специфични умения на учениците и студентите, придобити в учебното предприятие.

26-ят панаир “ТФ Фест 2023 – Млад предприемач” е включен от Министерство на образованието и науката в Календара на състезанията за учениците и е единственото в България състезание по професии с международно участие.

Европейската комисия представя “ТФ ФЕСТ” като добра практика за обучение по предприемачество, насърчаване и развитие на креативно, иновативно и предприемаческо мислене. Събитието е част от проект “Мост между училището и бизнеса”, чиято цел е изграждането на трайна връзка и сътрудничество между образованието, бизнеса и неправителствения сектор. То продължава утвърдената практика да дава възможност за изява и трупане на опит в реални условия на млади хора с предприемачески дух.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст