ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Чикагото влиза за 1,5 г. в затвора при строг режим

Русенецът Венцислав Ангелов, известен с прозвището Чикагото, бе осъден за побой над лекар. Русенският районен съд постанови една година и половина затвор при строг режим за хулиганство и закана за убийство.

На 17 януари миналата година Венци Чикагото нападна личен лекар в русенското Ново село и се опита да го удуши. Причина за агресията  била смъртта на пациент, който медикът бил задължил да се ваксинира срещу COVID-19.

През цялото време на спора и борбата между двамата Чикагото снима с телефон. Присъдата на русенския съд може да бъде обжалвана.

Проблемите на Чикагото със закона започват през 1996 г. със задържане за хулиганство. През 2002 година обвиненията срещу него са за контрабанда на цигари. На 9 юли 2014 г. Венцислав Ангелов е осъден в Русе на 6 години затвор за трафик на наркотици. В края на септември 2015 г. Върховният касационен съд (ВКС) намали присъдата му на 3 години и половина. След това Чикагото избяга зад граница и цели 3 години успя да се измъкне от правосъдието.

През юни 2018 г. е хванат в Лименщайн, Германия и попада директно зад решетките в Белене. Година по-късно съдът взима предвид задържанията на Ангелов в ареста, работата, която е полагал и престоя му в килията и изчислява, че той е изтърпял 2 години и 3 месеца затвор и му остава едва година и 2 месеца. За добро поведение Ангелов преминава от строг на общ режим, а по-късно е предложен за условно предсрочно освобождаване. Освободен е, като през последвалата 1 година, 2 месеца и 10 дни от присъдата му той е задължен да се среща с пробационен служител. 

На 21 юни м.г. Венцислав Ангелов-Чикагото основа своята Народна партия “Истината и само истината”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст