ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Възраждане” ще предложи законопроект за чуждите агенти

брифинг на "Възраждане"

На брифинг в Народното събрание лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов информира, че днес са внесли повторно законопроект, свързан с регистрация на чуждите агенти в България, такъв те са предложили и в предишното НС.

Той поясни, че законопроектът е изготвен като копие на американския закон за регистрация на чуждите агенти.

Костадинов изрази надежда, че ще получат подкрепа за внесения законопроект от страна на останалите политически формации:

Считам, че в този конкретен случай, след като е налице европейска практика, би следвало да получим подкрепата на всички останали политически сили в НС. Идеята е да бъде наложен законов ред, който да доведе до изсветляване, както собствеността на медиите, така и финансирането на различни обществени организации, политически партии, фондации, граждански движения“, обясни той.

Костадинов заяви обаче, че от “Възраждане” са сигурни, че този парламент ще има кратък живот и най-вероятно тези текстове няма да бъдат приети.

Лидерът на “Възраждане” коментира и темата с изтеклите вчера имена за министри в кабинет предложен от страна на ПП-ДБ:

“Изтеклите в медии имена за премиер и министри в кабинет, предложени евентуално от “Продължаваме промяната – Демократична България“, най-малкото, което може да стане, е тези хора да бъдат държани на безопасна санитарна дистанция от всякаква форма на власт, като изключим законодателната. Ние в момента коментираме приемане на бюджет с 12 млрд. лв. дълг за една година в резултат от управлението на тези хора. Няма как нито да подкрепим такъв състав на кабинет, нито бихме могли да подкрепим имена на хора, за които има информация, че има разследвания.”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст