ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Социалната мрежа Clubhouse ще уволни 50% от служителите

кибернасилие

Clubhouse, социална мрежа, която стана много популярна през 2021 г. заради формата си за аудио стая, съкращава повече от половината от персонала си. Това съобщава порталът Engadget.

Съоснователите на услугата – Пол Дейвисън и Роен Сет, се обърнаха към своите служители в специално писмо, посочвайкипричините за  съкращения, с които ще “трябва да се сбогуват с много талантливи колеги”. Съобщава се, че над 50 процента от служителите ще бъдат съкратени.

Според Дейвисън и Сет компанията все още получава добро финансиране, което “ще продължи години напред” въпреки очевидния спад на интереса към Clubhouse. През 2021 г., когато услугата беше на върха си, компанията беше оценена на 4 милиарда долара.

“За да намери своето място в света, продуктът трябва да се развива. За да се случи това, трябва да рестартираме компанията, да намалим персонала и да работим в малък екип”, коментират съоснователите. Те добавят, че вече работят върху “Clubhouse 2.0”, без да разкриват подробности около предстоящия проект.

По-рано стана известно, че Зукърбърг е планирал масови съкращения на служители на WhatsApp.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст