ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Sony с рекордна годишна печалба от продажби през 2022 г.

Японската транснационална корпорация Sony Group отчете рекордна годишна печалба за фискалната 2022 г. (приключила на 31 март 2023 г.) поради постигнатите рекордни продажби.  Пресслужбата на компанията публикува тази информация на сайта си. 

Печалбата от продажбите на производителя на потребителски и професионални електронни продукти и на видеоигри  е 11.53 трилиона йени (85.4 милиарда долара) за отчетния период, което е с 16 процента повече спрямо 2021 финансова година. Освен това компанията увеличи нетната си печалба с 6.2 процента до 937.1 милиарда йени (6.9 милиарда долара). 

Тези показатели са постигнати благодарение на глобалните продажби на флагмана Playstation 5, игри и периферни устройства за него. Общо Sony продаде 19.1 милиона игрови конзоли от този модел. 

Година по-рано компанията продаде само 11.5 милиона такива устройства поради проблеми с логистиката на фона на пандемията от коронавирус. 

Освен това през последната година продажбите на чипове и сензори за камери, използвани от производителите на смартфони, са нараснали с 36 процента. 

Тази седмица Segment Next обърна внимание на появата на патент на Sony, подаден през 2020 г. в мрежата, който описва работата на оптично устройство, което потвърждава слуховете за разработването на конзолата PlayStation 5 със сменяемо устройство. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст