Донев свиква извънредно съвещание за инцидента с кортежа на Гешев

Заради инцидента с кортежа на главния прокурор движението по пътя София – Железница – Ковачевци – Белчински бани е ограничено. Всички пътуващи от София до Самоков и обратно се движат по пътя София – Пасарел – Самоков.

Днес, 1 май, малко след 11.45 часа, на пътя между град Самоков и село Ковачевци е станал инцидент с главния прокурор.

Това потвърди главният секретар на МВР комисар Петър Тодоров по повод публикации в медиите, че срещу Иван Гешев е бил извършен атентат. Тодоров направи изявлението си от Бургас, прекъсвайки отпуската си. Той не уточни дали става дума за взрив, но хора от района на инцидента съобщиха, че се чула мощна експлозия.

Полиция е блокирала пътя между София и Самоков – още на мотел “Ярема”.

“При инцидента няма пострадали. Всички сили са мобилизирани за провеждане на мероприятията по изясняване на случая – на място има представители от Главна дирекция “Национална полиция”, от жандармерията, ГДБОП. Формиран е щаб, като вътрешният министър Иван Демерджиев е постоянно в контакт с всички служби и е информиран за развитието на действията, с представители на НСО и ДАНС”, обяви Тодоров.

Утре, 2 май, Гълъб Донев свиква извънредно съвещание в Министерския съвет, за да обсъди случая както с министър Демерджиев, така и с представителите на службите и на МВР, и на жандармерията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст