ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

До дни президентът ще реши кога да връчи първия мандат

Вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в Първомай.

Чакаме реалистичен бюджет, без наддаване, каза вицепрезидентът в Първомай

В следващите дни президентът ще реши кога ще връчи първия мандат. Това е изключително и само негово право, коментира пред журналисти в Първомай вицепрезидентът Илияна Йотова. Според нея месец след изборите няма съществени резултати по отношение на преговорите между политическите сили.

“Следим много внимателно и анализираме цялата ситуация, опитваме се да следим и преговорите между политическите партии, особено между първите две коалиции, доколкото тези срещи са публични”, посочи Йотова. По думите ѝ се дават много разнопосочни сигнали, “което ме изпълва с много голяма тревога и несигурност, така, както и, предполагам, всички български граждани”. 

“Пред нас, българските граждани, се говори много за управленски програми, за приоритети, а сякаш темата за разпределението, постовете, влиянието и ресурсите на бъдещото управление определено занимава повече преговарящите, отколкото онова, което всички ние очакваме”, отбеляза вицепрезидентът.

По отношение на проектобюджета Йотова коментира, че е спокойна дотолкова, че служебният кабинет е подготвил всичко, за да може следващото редовно правителство и мнозинството в парламента да има на какво да стъпи. По думите ѝ народните представители могат да променят всичко в тази основа на бюджета. Важното е да няма наддаване, както имаше голяма заплаха за това преди втори април, за да може този бюджет да бъде реалистичен и да не доведе до фалита, а до стабилизирането на държавата, каза още Йотова. Тя призова депутатите към повече отговорност.

“С или без правителство, всички чакаме този бюджет и не само защото формалните срокове изтичат съвсем скоро, а защото от общините до най-обикновените хора имаме нужда от това да направим живота си предвидим, да направим плановете си, бизнесът да разчете своите срокове, хората да са сигурни в доходите си и за това, че ще могат да плащат сметките си”, отбеляза още вицепрезидентът.

Вицепрезидентът Илияна Йотова присъства в Първомай на празника на града. На площада пред читалище “Св. св. Кирил и Методий” тя участва в запалването на традиционния огън, с който се дава начало на 50-тите Майски културни тържества “Първомай 2023”. Кметът на Първомай Николай Митков връчи на вицепрезидента Почетния знак на града.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст