ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От БСП биха разговаряли и с ГЕРБ, и с ПП-ДБ

Корнелия Нинова

От БСП биха се отзовали на евентуална покана за разговори, отправена и от ГЕРБ-СДС, и от “Продължаваме промяната – Демократична България”. Това обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Левицата и нейните симпатизанти отбелязват Деня на труда с различни мероприятия в цялата страна. Както всяка година, социалистите празнуват в Борисовата градина в София с митинг-концерт.

Пред репортери Нинова посочи, че общата управленска програма е заявка за общо управление. Смущаващо обаче било, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ отказват да се подкрепят една друга. “Тоест правят управленска програма за правителство, което не може да се случи. Ще ги изчакаме още малко”, добави тя.

Соцлидерката потвърди, че от партията ще отидат на среща, ако бъдат поканени, от която и да е от първите две сили в парламента. След това обаче ще има допитване до партията. “Твърде е сложна ситуацията. Има нужда от правителство. Но ние имаме и различия. Затова ще отправим допитване до партията”, отбеляза тя.

По думите на Нинова вероятно през настоящата седмица ще има заседания на парламентарните комисии.

От БСП най-много се тревожели за бюджета. “Преговорите за съставяне на мнозинство забавят разглеждането на бюджета. От друга страна нито една партия в Народното събрание не подкрепя предложения от служебното правителство бюджет. Това означава, че бюджет няма да бъде приет. Или ако бъде приет на първо четене, ще е с много поправки между първо и второ четене”, прогнозира лидерът на социалистите. Според нея в момента е важно да има грижа за хората и за икономиката, а не да се гони самоцелно 3% дефицит, за да влезем в еврозоната.

“Първите и вторите губят времето на народа в момента, да взимат по-бързо решението, да си правят мнозинството, за да вземем важните решения в парламента”, подкани Нинова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст