ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Булгаргаз” предлага поевтиняване на газа с 21% през май

газ

77,55 лева/MWh (без акциз и ДДС) е окончателно предложената цена за май 2023 година, на която „Булгаргаз“ ще продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия. Предложената цена е с 21% по-ниска от утвърдената цена за април.

Очаква се по-късно днес (1 май) Комисията за енергийно и водно регулиране да гласува и утвърди цената на синьото гориво за настоящия месец.

През седмицата от “Булгаргаз” обявиха, че очакванията им са за поевтиняване на синьото гориво с 18% намаление. Сметките бяха природният газ през май да струва 79-80 лева за мегаватчас без такси и налози. Изразиха се обаче очаквания, че тенденцията за намаление на цените на синьото гориво да продължи и през юни.

Преди това председателят на енергийния регулатор Иван Иванов увери, че КЕРВ няма да допусне рязка промяна на цените на тока и на топлинната енергия от 1 юли. Той каза, че хората трябва да бъдат спокойни и за цената на газа, защото доставките са осигурени до края на годината, а и синьото гориво продължава да поевтинява в Европа.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст