ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Самолет от Малага с около 150 българи кацна в Скопие вместо в София

Пътниците на българските летища ще усетят по джоба си новите такси още в началото на следващата година.

Самолет кацна в Скопие вместо в София. Близо 150 българи се озоваха на летището в македонската столица и часове наред чакаха транспорт, който да ги прибере, предаде БТВ.

Самолет на нискотарифна компания, изпълняваща полет от Малага до София, трябвало да излети снощи в 22 часа. След повече от три часа чакане полетът се изпълнява.

На сънародниците ни е обещан автобус до половин час след кацането, който да ги превози до София. Часове наред обаче по думите им няма нито транспорт, нито информация.

От летище “София” обясниха, че самолетът не е успял да кацне заради лоша видимост и течащ в момента ремонт на системата за кацане. За да изпълни друг полет, самолетът все пак е стигнал до летище “София”, но без пътниците.

По разписание самолетът е трябвало да излети в 22,10 и да кацне в София в 2,45 тази сутрин, разказа за БНР пътничка на борда.

От авиокомпанията пратили информация с есемеси, че самолетът ще излети в 1,35. Така и става, и към 6 сутринта българско време самолетът вече лети над София и се готви за кацане, но след това е пренасочен към Скопие.
Източници на националното радио от летище “София” коментираха, че заради закъснението си в разписанието и пристигането си след два часа сутринта самолетът не е успял да кацне заради лоша видимост и течащ в момента ремонт на системата за инструментално кацане.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст