ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бомба-самоделка е избухнала край колата на Гешев

Борислав Сарафов зам. главен прокурор

Атентатът срещу главния прокурор Иван Гешев е извършен със самоделно взривно устройство, съобщи Борислав Сарафов, заместник главен прокурор. Бомбата е направена изключително професионално, задействана е електронно, уточни той. Била е насочена и мощна, металните сачми са били вложени в бомбата с намерението да бъдат избити пътуващите в автомобила, заяви Сарафов.

Това е станало дистанционно, възможно е да се задействана от голямо разстояние. На мястото обаче е осъществен и визуален контрол на пътя, автомобила и мястото, където е заложена бомбата. Взривната вълна е минала през предната част на автомобила, засегнала е фар и капака. Случайност е спасила живота на главния прокурор и семейството му, заяви той.

На огледа на местопроизшествието е присъствал и израелски специалист. По следите са пуснати следови кучета, извършва се мащабна дейност по изследване на откритите доказателства. Не е била открита втора бомба, уточни Сарафов. Очевидци на атентата не мога да споделя дали или или не, защото това означава да застраша живота им, заяви зам.главният прокурор. Категорично искам да кажа, че в случая се засяга сигурността на държавността, заяви Сарафов пред Министерския съвет.

Както е известно, по-рано днес служебният премиер Гълъб Донев обяви, че във връзка с атентата ще извика шефовете на всички служби. Зам.главният прокурор Сарафов също ще участва в заседанието.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст