ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

България и Европейският социален комитет имат общи цели за Европа

Зорница Русинова, председател на Икономическия и социален съвет на България, проведе работна среща с Оливер Рьопке, председател на Европейския икономически и социален комитет. Той встъпи в мандат на 26 април 2023 година.

По време на разговорите бяха обсъдени предизвикателствата пред хората в условия на икономически и политически кризи. 

Рьопке подчерта, че поема поста в трудни условия, но ще работи активно за постигане на по-устойчива, приобщаваща и демократична Европа. 

Русинова от своя страна подкрепи новия председател на Комитета и сподели с него Стратегическите приоритети на Икономическия и социален съвет, които напълно съвпадат с неговите цели.

Българският председател допълни, че работата на членовете на съвета е сериозно ориентирана към развиване на по-зелена, по-дигитална и по-социална България, като организираното гражданско общество се активизира да търси по-практични решения за възстановяване на стопанската ни система и заетост. 

„Мнението на организираното гражданско общество по значими тематики от социално-икономическата сфера е не само да се споделя, но и да се отстоява, за да се постигне баланс в обществената среда,“ посочи Русинова.

Оливер Рьопке се съгласи и допълни, че всички заедно трябва да градят демокрацията, за да се укрепи ролята на действително действащото гражданско общество и то да бъде реален участник във всички политически процеси.

Двамата председатели бяха единодушни, че сътрудничеството на двустранно и многостранно ниво трябва да продължи да се задълбочава и да се развива в посока на конкретни действия и подобрения, които да допринесат за благоденствието както на българските, така и на европейските граждани.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст