ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ЕС може да отложи коригирането на бюджетите за военни инвестиции

Европейска комисия еврокомисия ек

Европейският съюз (ЕС) обмисля да даде на страните си допълнително време, за да балансират бюджетите си, ако инвестират в производство на боеприпаси. Това съобщава Bloomberg, позовавайки се на представители на Европейския съюз.

Според материала на агенцията, военните разходи, включително за куршуми и снаряди, ще се разглеждат като подкрепа за една от стратегическите цели на блока и ще удължат времето за националните правителства да коригират държавния бюджет до седем години.

Както коментира представителят на Европейската комисия, за да получат допълнително време, предложенията на страните членки трябва да бъдат “достатъчно подробни и проверими”. Очаква се инвестиционните проекти на държавите да бъдат оценени от Брюксел.

По-рано италианският външен министър и вицепремиер Антонио Таяни по време на съвместно заседание на комисиите по външни работи и отбрана на двете камари на италианския парламент каза, че колегата му от Украйна Дмитрий Кулеба е призовал за повече боеприпаси, артилерия и бойни самолети, за да бъдат доставени в страната.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст