ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кабинетът ще заседава извънредно заради инцидента с кортежа на Гешев

Министерски съвет Гълъб Донев

Служебният премиер Гълъб Донев свиква извънредно заседание в Министерския съвет. Началниците на МВР, специалните служби и представители на прокуратурата ще обсъдят действията на институциите след вчерашния инцидент с кортежа на главния прокурор Иван Гешев. Обвинението разследва терористичен акт.

На заседанието ще бъде анализирана информацията, която е ясна до момента и ще бъдат предприети конкретни действия.

Вчера (1 май) стана ясно, че край софийското село Ковачевци е имало е инцидент с кортежа, с който се е придвижвал главният прокурор Иван Гешев. Директорът на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов обяви, че става дума за взрив на пътя, който е бил насочен към колите от кортежа. В един от автомобилите е пътувал Гешев със семейството си. Няма пострадали.

Според разследващите бомбата е била с мощност 3 килограма тротилов еквивалент и e оставила кратер с диаметър 3 метра. Извършителите активирали взривното устройство дистанционно. От прокуратурата образуваха производство за терористичен акт. Сформиран е щаб, който да се занимава с разследването от страна на МВР.

След случая за сигурността на главния прокурор и семейството му са предприети допълнителни мерки. Огледите на мястото продължават и днес.

Цяла нощ пътят към Ковачевци остана блокиран от жандармерията, като се допускаха само живущи в района.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст